Mini allstilsläger i Sundsvall

Igår var jag på allstilsläger i Sundsvall, men det va inte så mycket allstil. Det var 10 från bujinkan (min stil), en från Aikido, tre från Ju-Jutsu, en som körde Fristilskamp (aka laglig våldtäckt med kläder) och en som körde Judo men som inte instruerade. Aikido va lung och rörelserna flöt in i varran. Ju-Jutsu liknade det vi höll på med men det var inte lika roligt för att det känndes så stelt. Fristilen va bögigt (ligga och "brottas" i stygga ställningar) och det passade inte alls in under självförsvar. Det var en rolig dag men det va lite trist att det inte va så många som var med.

Kommentarer
Postat av: M

Det finns egentligen ingen annan stil än den mänskliga stilen att slåss såvida inte ni på sk. Bujinkan i Sundsvall har fler armar eller på annat sätt ser mycket annorlunda ut än någon annan form. Allt annat är påhitt av människor likt länder, folkslag, raser mm.



Så det finns egentligen inga stilar (förutom vissa former av Aikido) förutom din egen stil när du fightas. Alltså ingen sk. kampsportstil som är bättre än en annan. Snarare individer som mer eller mindre bra än andra på olika saker.



Att dela in i stilar segregerar bara mänskligheten precis som att dela in i länder och folkslag (fast alla är släkt med varandra, bara olika nära). Försök att se vad du kan lära av de som har andra infallsvinklar på fighting, självförsvar istället för att försöka se skillnaderna.



Se hela blomman och roten som kallas kampsport istället för att endast se varje blomma (sk. stil).

2009-02-04 @ 07:46:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback